Трима мъже и една жена са задържани за трафик на хора, съобщиха от пресцентъра на МВР. 24-годишна сводница е подбирала и вкарвала ученички в импровизирани бардаци в Бургас.
Организаторът на групата също попаднал в капана на криминалистите. Той е с инициали В.Д. и е на 50 години от Бургас. По първоначална информация за него работели П.Д. на 41 години от Бургас и семейство от Сливен – Д.Ж. на 31 години и 24-годишната В.Ж.

П.Д. и Д.Ж. превозвали и охранявали компаньонките. В.Ж. пък избирала и принуждавала ученички да проституират. Секс труженичките били докарвани от различни градове, а в Бургас отсядали на квартири. Работели само през деня, затова и родителите им не подозирали за специалните занимания.

Момичетата постъпвали на „работа” с уговорката заработеното от тях да се дели наполовина. На по-късен етап обаче процентите се променяли. Те достигали до 70 % за сутеньора и 30 % за тях.

До момента пред съдия са разпитани 18 свидетелки (на възраст между 15 и 25 години), като непълнолетните са пет. По техни думи „работели” в импровизирани клубове в централната част на Бургас. През летния сезон били настанявани в квартири и продавали плътта си в къмпинг край Созопол. За час стандартна услуга струвала 100 лева. В цената не влизали транспортните разходи и наемът за предоставеното помещение. За половин час “работа” тарифата падала на 60 лв., а „промопакетът” за сезона бил – 400 лв. за шест часа. Някои от тях употребявали марихуана, за да бъдат по-отстъпчиви пред желанията на клиентите. /БЛИЦ