Свидетел на адската сцена, разиграла се на летището в Бургас, разказва, че кървавият атентат му напомнял този от 11 септември в САЩ. Израелка пък, успяла да се свърже по телефона с израелското радио „Войс ъф Израел", с ужас споделя преживяното.
Даниел, който е бил на 20 метра от взривилия си автобус: „Излизах от автомобила и погледнах, защото имаше писъци. Буквално гледах как хората пълзят от автобуса. Пищяха и някои излизаха без крака, други без ръце. Ужасна гледка. Тъй като прозореца на колата ми беше свален, от взривната вълна все едно някой ме натисна в гърдите. Аз бях в автомобила, защото още не бяха кацнали хората, които чаках. Ранените, които видях, бяха от автобуса. Ако е имало хора покрай автобуса, ударната вълна явно ги е помела по настрани. Имаше доста изпочупени таксита. На съседния автобус всички стъкла бяха паднали от самата взривна вълна. Може и от съседния автобус да има ранени", допуска Даниел. “Като видях как изскачат хората от автобуса, ми напомни на атентата на 11 септември”.

Израелската пътничка Шоши свидетелства пред израелското радио “Войс ъф Израел”: “Минахме през паспортния контрол и посрещачите от фирмата ни чакаха да ни отведат до рейсовете и хотелите. Сложихме си чантите в багажника на рейса, но след няколко минути имаше взрив и всичко бе погълнато от пламъци. Върнахме се в терминала и сега се опитваме да разберем кой е оцелял", разказва още израелката. „Хората, които оцеляха, излязоха през прозорците и се опитваха да прескачат телата, рейсът беше разрушен и от двете страни"./БЛИЦ