Боряна Георгиева е съпруга на най-известния свидетел в България Тихомир Георгиев. Мъжът бе арестуван и обвинен, че е ръководил банда за разпространение на дрога и нанасяне на средни телесни повреди.
Той даде показания срещу Златомир Иванов – Златко Баретата и Красимир Маринов – Маргина. Показанията му изиграха ключова роля за повдигане на обвинения срещу Иванов и Маринов, пише столичен всекидневник.

Името на Тихомир Георгиев бе замесено и в убийството на скандалния радиоводещ Боби Цанков.

“Категорично мога да заявя, че съпругът ми не е убил Боби Цанков. В деня, в който беше убит Боби Цанков, мъжът ми си беше вкъщи, заедно с негов приятел. Със сигурност твърдя, че Тихомир дори не познава Боби Цанков. Той има алиби, за времето, по което е убит”, казва Димитрова.

По време на разпита, полицаите го предупредили, че ако не даде показания срещу Баретата, той отново ще бъде задържан по различни обвинения, който могат да му припишат. “Казали му също, че има дете и трябва да избира дали да бъде със семейството си или да го разнасят по затворите за нещо, което не е направил. Под натиск той даде показания срещу Златомир Иванов. След това ни включиха в Програмата за защита на свидетелите, казва още съпругата на Тихомир Георгиев – Боксьора.