Извършител на множество въоръжени грабежи, представящ се с 53 различни самоличности, бе задържан в Бургас при проведена специализирана полицейска операция.
 
Акцията е на служители на група "Издирване" към отдел "Криминална полиция" при ОДМВР-Бургас. Сигналът за местонахождението 41-годишния английски гражданин постъпил вчера около 11:45 ч. чрез дирекция "Международно оперативно сътрудничество" /ДМОС/.
 
Полицейските служители локализирали мъжа за по-малко от час и в резултат на съвместните действия със служители на ДМОС го задържали около 13.00 ч. в близост до Гимназията за изучаване на чужди езици "Васил Левски" в к-с "Лазур".
 
Англичанинът е обявен за международно издирване с издадена европейска заповед за арест от властите в Кралство Великобритания. Престъпникът е приведен в ареста на ОДМВР-Бургас, като предстои процедура по екстрадиране и предаването му на британските власти.
 
По случая са уведомени дирекция "Международно оперативно сътрудничество" и Бургаска окръжна прокуратура. Очаква се гледането на мярката му за неотклонение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!