При съвместна операция на служителите от Областните дирекции на МВР в градовете Варна, Бургас и Шумен бяха задържани двама мъже, извършвали домови кражби на територията на Североизточна България.
На 10 август непосредсвено след извършена домова кражба на територията на ОДМВР – Бургас, са задържани Н.С. (37 г.) и Т.Х. (40 г.), двамата от Търговище, известни на МВР. Същите са установени като извършители на още една кражба от частен дом в Бургас, една кражба, извършена в Добрич и една, извършена в Шумен. Има данни, че двамата са извършители на две домови кражби, регистрирани през юни във Варна. Основните вещи, които са били обект на интерес на двамата мъже, са: златни накити и други бижута, часовници и пари. По случаите има образувани досъдебни производства, като материалите по тях са докладвани на съответната Районна прокуратура. Работата по установяване съпричастността на двамата мъже към други кражби със сходен почерк продължава.
 
Междувременно служители на Икономическа полиция при ОДМВР – Варна задържаха двама чужди граждани за извършени банкови измами на територията на България.

На 10 август след получен сигнал от банкови служители, близо до банков клон е установена Е.А (30 г.), румънска гражданка, която е използвала неистински документи за самоличност, за да набави за себе си нерегламентирано парични средства. Жената е задържана за срок до 24 часа, задържан е и мъж на 36 г. също румънски гражданин. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Образувано е досъдебно производство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!