Огромен секс скандал избухна в Нюкясъл. 17 мъже и жени от 1 банда бяха осъдени за престъпления, свързани със секс и наркотици.

В продължение на 4 години бандите изнасилвали млади момичета, като ги дрогирали предварително, съобщава Daily Mail. Престъпниците предлагали на девойките да си плъщат със секс за дрогата или предварително ги дрогирали, а след това ги изнасилвали.

Полицията е започнала голямо разследване. Първоначално са били установени 108 жертви на престъпниците, но после станало ясно, че те са значително повече - 278.  

Членовете на бандата се оказали мигранти от Бангладеш, Пакистан, Индия, Ирак, Иран, Турция, но родени на територията на Великобритания. Арестуваните са обвинени в изнасилвания, подстрекателство към проституция и търговия с наркотици. 

Една от жертвите на престъпниците била 13-годишна девойка от детски дом. Момичето разказало, че престъпниците я изнасилвали като на щафета- един след друг, но задължително я дрогирали с кокаин преди секс. Бандитите на няколко пъти я вземали от детски дом и след това отново я връщали там. Не ясно все още защо служителите на дома не се реагирали на това. Съдебният процис срещу секс бандата продължава.

Превод: БЛИЦ