Трупът, открит днес следобед от полицаите в река Искър, може да е на 51-годишния Пламен Кръстанов, научи БЛИЦ. Разследващите вече са се свързали с близките му и са ги помолили да отидат утре в Съдебна медицина за разпознаване. 


Пламен Кръстанов

Пламен Кръстанов бе обявен за издирване в началото на декември. Тогава роднините му разкриха, че той излязъл от дома си, заплашвайки, че ще се хвърли в река Искър. Те отправиха апел и в социалните мрежи към всеки, който го види, да подаде сигнал в най-близкото управление на МВР.

"Нямаме никаква вест от него. Реката сега е много пълноводна и може да го е заклещила някъде, ако все пак се е хвърлил", признаха тогава роднини на Пламен Кръстанов. 

Никой от тях не знае каква е причината, довела до решението му да сложи край на живота си. Цял месец роднините и приятелите на мъжа прекараха в агония, без да имат никаква информация какво се случва с него. Те се надяваха до последно Пламен да е променил решението си и просто да е отишъл в друг град.

Барети и полицаи се натъкнаха на трупа по време на мащабното издирване на Росен Ангелов. Заради съвпадението във възрастта дори възникна съмнение, че намереното тяло може да е на самия убиец. 

По-късно от МВР съобщиха официално:

"Около 16 часа днес е открито тялото на мъж във водите на река Искър, в близост до село Владо Тричков. Транспортирано е за аутопсия, при първоначалния оглед не са установени видими следи от насилие. Състоянието на тялото предполага, че смъртта е настъпила между 2 и 4 седмици преди откриването му. Предстои потвърждаване на самоличността на починалия.

По данни към момента, вероятно става дума за мъж, за чието изчезване са съобщили роднини и е обявен за общодържавно издирване в началото на декември м. г.  Работата по случая продължава, уведомена е прокуратурата."