Явно прокуратурата върви след победените. След тригодишно мотаене се даде газ на разследването срещу бившия министър на земеделието Мирослав Найденов по сигнал на ДАНС, констатира тази сутрин Николай Бареков. ”Колегите са преценили, че вече има достатъчно доказателства за повдигане на обвинение”, каза отговори пред TV7 заместник-градският прокурор на София Божидар Джамбазов.
Прокурор Джамбазов обясни, че ексминистър Найденов е обвинен в оказване на влияние и даване на съвети на определени фирми да печелят средства от еврофондовете. “ С цел да се повлияе на разследването има сигнали до Върховна касационна прокуратура срещу наблюдаващия прокурор и някои от свидетелите” - така Джамбазов представи второто обвинение срещу Найденов.

Той обясни, че е имало промяна на свидетелски показания и информация за нарушения на наблюдаващия прокурор. Това е забавило разследването и се е наложило да се използват други средства и се търсят други доказателства за вина. Използвани са и СРС-та.

“В крайна сметка става дума за престъпления, а не за политика”, заяви Джамбазов , но не отрече, че когато говорим за средства от еврофондове, нещата са свързани.

“Наблюдаващият прокурор е намерил по-лека мярка от 10 000 лв. гаранция отколкото арестуване”. Така Джамбазов отговори на въпрос защо ексминистър Найденов не е арестуван и проснат на земята като ексминистър Николай Цонев на, а се действа по друг начин.