Бесен скандал се завихри преди малко в коридора на пловдивския съд. Родителите и роднините на обвинения в убийство Никола Камберов нападнаха словесно прокурора по делото Галина Андреева, като през цялото време обясняваха на журналисти, че той бил невинен.
Преди 6 месеца е бил привикан на разпит и твърдял, че не той, а приятелят му Янко е убил Божидар Моллов преди 14 години.

Пред БЛИЦ разследващи обясниха, че преди време приятелят на Никола го срещнал и му казал, че ще го издаде за убийството. Именно заради това обвиняемият е споделил пред свои братовчеди, че Янко е убил Моллов. От там тръгнала да се разплита историята.

Никола твърдял, че искал да натопи Янко, защото се уплашил, че ще го издаде за зверството. Роднините на обвиняемия на няколко пъти вдигнаха скандал затова охраната ги изведе навън. Очаква се мярката за неотклонение да започне след минути.

БЛИЦ припомня, че вчера пловдивската прокуратура съобщи за разкрито убийство от далечната 2003 година. Тогава на паркинг в града е бил заклан 26-годишният Божидар Моллов. До жестокото убийство се стигнало след скандал за момиче - бившe гадже на трагично загиналия.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ