Продължава разследването на вчерашното жестоко убийство на млада жена в бл. 28 столичния квартал "Банишора", за което БЛИЦ информира подробно снощи. Извършител на тежкото престъпление е приятелят ѝ - 23 годишният Васил.


Влюбени и щастливи - така изглеждат до последно Калина и Васил. Младата жена непрестанно поства техни селфита в социалните мрежи, общи са дори профилните им снимки във Фейсбук. 

По нищо не личи и, че ще последва трагедията, при която Калина ще бъде убита брутално от Васил. Двамата се събират да живеят заедно на 21 октомври, но се познават отпреди това. Събира ги и страстта им към зимните спортове. Последните два месеца са изключително щастливи за Калина. На 5 декември м. г. тя завършва Висше училище по застраховане и финанси и най-накрая се дипломира. Тя и Васил прекарват и първата си Коледа заедно, а Калина публикува снимка на коледната трапеза, споделяйки колко е хубаво да си си у дома. На 28 декември Калина празнува рождения си ден, по този повод двамата с приятеля й заминават за Банско, където прекарват няколко дни. Красивата млада жена е бил известно време и модел за "Ивет моделс", но след това започва да работи по специалността си като счетоводител. Васил, който е от Русе, работи от две години като готвач в столичен ресторант. 

Развръзката настъпва между 15 и 16 януари. Привечер на 16 януари Васил се свързва с баща си по телефона и му разказва, че Калина е паднала и не проявява признаци на живот. Казва му, че ще се самоубие. СМС с подобно съдържание изпраща и на друга своя роднина. 

Притеснен, първо бащата звъни на тел. 112, а после и жената. Сигналът е подаден около 18 часа, шест минути по-късно линейката е на адреса в столичния квартал "Банишора". На място се оказва, че жилището, където са били Калина и Васил, е заключено с метална врата и се налага викането на пожарна. Когато най-накрая лекари, пожарникари и полиция влизат вътре, заварват потресаваща гледка. Калина е мъртва, цялата в кръв със следи от побой. Лекарите, които се озовават първи, признават, че убийството е извършено по изключително жесток начин. Калина е била блъскана, ритана, душена, насилвана.  

В жилището е и Васил. Той твърди, че няма спомен за това какво се е случило. Казва на лекарите, че е пил уиски и успокоителни. Признава също, че е правил опит за самоубийство с въздушна пушка, но без успех. Медиците все пак го транспортират до Пирогов. 

До този момент основната версия на криминалистите за поредното жестоко престъпление у нас, завършило със смърт на жена, е ревност. Според тях между Калина и Васил вероятно се е стигнало до скандал и е последвал побоят. Съседи твърдят, че не са чували шумове от скандали, идващи от апартамента. Самата Калина не е подавала сигнали преди това за домашно насилие. 

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ