29-годишен мъж от мездренското село Върбешница е бил задържан в ареста на полицейското управление на железничарския град заради убийството на домашно куче. Срещу Тихомир Г. е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.325 б, ал.1 от наказателния кодекс, съобщават от полицията във Враца.
От там допълват, че сигнал за инцидента е подаден в събота, малко преди 21.30 часа от собственик на домашно куче във Върбешница, който уточнил, че познато на него лице е застреляло с ловната си пушка неговото куче в двора.

Дежурната оперативна група установила, че животното е убито с 2 патрона в гръдната област. Извършителят – Тихомир Г., на 29 години, е предал доброволно ловната си пушка „ИЖ“, 12-и калибър. Оръжието е законно притежавано.

Това е вторият подобен инцидент в Мездренско през последните 2 седмици. Първият случай се е разиграл в село, близо до железничарския град в края на месец юли.
 
По данни на „Конкурент”, стрелецът от Върбешница е известен с прякора си Руския. Местните, които желаят да останат анонимни от страх да не последва вендета, разказват, че младият мъж не за първи път вилнее с ловната си пушка. Преди около година той убил на място скитащо по улиците куче. Тогава обяснението било, че „помиярът напада хората“. Подобно оправдание било използвано и в събота, когато Руския се върнал подпийнал от тържество, с което бил открит ловния сезон за отстрел на пернат дивеч.

Хора от Върбешница разказват, че 29-годишният мъж не е с лош нрав, но когато пийне, става неуправляем. Разнася ловната си пушка, която е законно регистрирана, и внушава респект у околните. Местните казват, че Гоцов се бил хвалил, че никой не може да му направи нищо, защото има дебели връзки в полицията. Дано този път не му се размине, кръстят се във Върбешница.