Кървава драма се е разиграла снощи около 19,30 часа в хисарското село Мало Крушево. Бил е подаден сигнал в полицията и в Бърза помощ, че зет се е опитал да убие тъста си. 47-годишният Димитър В. е бил арестуван и само бързата намеса на хисарските ченгета е предотвратила екшънът да завърши с фатален край.

Димитър бил много пиян и вдигал изключителен шум, а в къщата спяло 9-месечното му болно внуче. Тъстът му Паун Б. се качил на втория етаж и направил забележка да не вдига шум. Димитър се развикал да си гледа работата, а Паун отговорил, че живее в неговата къща у е длъжен да се съобразява. В този момент зетят изкарал нож, който държал препасан на кръста си, и наръгал възрастния човек в областта на шията. Ако острието е било попаднало само на един сантиметър по-надолу развръзката е щяла да бъде фатална, разказаха за БЛИЦ разследващи. 

Димитър е направил втори опит да наръга ръста си, но той бил неуспешен. При третия такъв Паун хванал ножа и той се счупил. 

Жената и майката на Димитър подали сигнал в полицията. 

Днес ще бъде искана 72-часов мярка за арест на агресора и ще му бъде повдигнато обвинение за опит за умишлено убийство. Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура – Пловдив.

Местни хора разказаха пред БЛИЦ, че Димитър е отявлен алкохол. До момента не е съден.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!