Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу директор на дирекция от Столична община район "Подуяне". Разследващата се е получила парична сума, за да наруши свои служебни задължения. Хваната е с 10 000 лева. Това съобщи на извънреден брифинг ръководителят на Софийска градска прокуратура Зорница Русинова.
За същата обществена поръчка в края на миналата година е получила още 5 000 лв., добави Русинова. 

Извънредно! Нов мегаскандал заради рекет! Закопчаха шеф в Столична община с подкуп

"Паричната сума е получена от представител на дружество, спечелило обществената поръчка. Налични са доказателства и за други престъпления, включително и длъжностни. Че и за други обществени поръчки е получавала парични суми. В делото има доказателства, че по едната обществена поръчка е получила парична сума, за да заведе свои подчинени в хотел. Отиването в хотела и престоят са установени. 
Установени са и контакти на това длъжностно лице с представители на дружествата, които са печелили обществените поръчки", поясни Русинова. 

Извънредно в БЛИЦ! Ето кой е задържаният шеф в Столична община с подкуп и къде е работил! (СНИМКА)

Лилия Геринска ще бъде задържана за срок от 72 часа.  Наказанието за това обвинение - до 8 години затвор и глоба в размер от 10 000 лева.

Стана ясно с колко пари са хванали главния юрисконсулт на район "Подуяне"

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов съобщи, че сигналът за корупционните действия на Лилия Геринска е получен в началото на октомври миналата година. До момента е работено оперативно. 

"С действията на ГДБОП и прокуратурата развалихме една взаимноизгодна сделка. В този случай няма белязани пари. И взимащият, и даващият подкупа не очакваха, че знаем за тази сделка.  Въпросната сделка стана на другия край на София - в "Овча купел"", каза още той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!