Необслужване на заем и бягство от служител на кредитната институция стана причина за разкриване на наркоплантация на улица „Морава“ в кърджалийския квартал „Боровец“. В сряда по обед, след разрешение от прокуратурата, полицаи влязоха в дома на Мюмюнали Мюмюн, където откриха 10 стръка канабис.
Насажданията били отглеждани в малкия двор на Мюмюнали, познат в Махалата с прозвището Хаджи Димитър. „Реколтата“ била прибрана от Мюмюнали, и скрита в къщата малко преди влизането на полицаите, съобщава 24rodopi.com. 

Никола Стоев, бивш лидер на БНС на Боян Расате в Кърджали, предал сведения за нива с канабис в двора на къща в кв.”Боровец” на свой познат от полицията.Историята започва преди дни, когато Стоев отива служебно при Хаджи Димитър в качеството си на представител на кредитна компания. Мюмюнали Мюмюн бил поръчител на заемополучател, но вместо да приеме поканата за провеждане на разговор за решаване на проблема, той побягнал. Стоев влязъл в двора, където се натъкнал на канабисови стръкове, като два от тях достигали височина 2,5 метра.

„Не искам децата на Кърджали да се дрогират“, коментира действията си Никола Стоев.