Полицията издирва 42-годишен мъж за извършено от него престъпление на територията на столицата, съобщават от МВР. Красимир Пешев с прякор Мраморския е оказал яростна съпротива при задържането, ранил е единия от полицаите и е успял да избяга. 

До момента той се укрива. Както БЛИЦ първи съобщи, вчера в столичния квартал „Люлин” мощна банда за грабежи извърши обир на магазин. Тримата апаши нахлули в супермаркета, въоръжени с метални пръти и са заплашили служителите. Избили са касата на магазина по позната схема и са я изхвърлили през прозореца и са си плюли на петите.
 

По първоначална информация са задигнали малко около 10 000 лв. 

След отлични и бързи действия от страна на столичните полицаи, двама от тях - Стоян Дългия и Ники Понти, са арестувани. Мраморския обаче оказал яростна съпротива, ранил е полицай и е избягал.
 

От МВР призовават всички, които имат допълнителна информация за издирвания да сигнализират на тел.112 или в най-близкото районно управление на МВР.
 

Анонимността им е гарантирана!


Междувременно от прокуратурата съобщиха, че лицата, участвали в грабежа, са наблюдавани преди това. Около седмица преди това на адреса на едното лице същите са наблюдавани, че са подготвяли метална стълба за достигане до по-високи етажи. На 3 срещу 4 декември в дома на едно от задържаните лица са наблюдавани действията по подготовката им – преобличане с тъмни дрехи, маски. Имало е информация и за посоката на движението им – към „Люлин“.В домовете на задържаните лица са открити множество предмети от кражби. За периода от ноември до задържането им са извършили множество престъпления. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ