Нов случай на агресия срещу жена в центъра на Пловдив е станал преди дни, информира TrafficNews.bg. Млад пловдивчанин е пребил приятелката си, след като двамата се скарали.

Побоят е станал посред бял ден на 8 септември в парк, близо до стадион Христо Ботев. Двойката се разхождала, като в един момент младежът започнал да крещи и да обижда приятелката си, след което й ударил шамар и юмрук в лицето. Тя побягнала към дома си, като нарушителят я следвал, викайки обидни думи след нея.

Достигайки до дома си уплашеното момиче било пресрещнато от сестра си, като двете се опитали да затворят входната врата, за да препятстват влизането на агресора. Те не успели и той нахлул, продължавайки да крещи срещу приятелката си. Последната се опитала да набере по телефона баща си, но момчето го взел от ръцете й. Междувременно съсед, който чул суматохата и виковете, се намесил, след което младежът побягнал.

Девойката и родителите й подали жалба в полицията, като срещу побойника започнало бързо производство за хулиганство. Заради чистото му съдебно минало и крехката възраст, от съда го глобили със 100 лева за действията му.

Припомняме, че недалеч от този инцидент, мъж преби жена си на улица „Хан Аспарух” след скандал.  Тогава отново съсед е спасил жената, като се развикал и обадил на телефон 112.

След като изкарал 24 часа в ареста, той бил предаден на съда, който отредил още един ден в зандана, като наказание. Мъжът не бил глобен, тъй като финансовото му положение било лошо, а двата дни арест били достатъчно за превъзпитаването на побойника.