Разследващите в РУ-Поморие успяха да разкрият крупна домова кражба за над 40 000 лв. Престъплението било извършено изключително професионално и затова на полицаите им били необходими близо 3 месеца, за да стигнат до извършителя, пише Флагман.бг.
Това се оказал старият познайник на ченгетата Костадин С. 21-годишният помориец е криминално проявен и осъждан за други подобни престъпления. Той е задържан за срок до 72 часа, като предстои внасяне на искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Костадин е обвинен в това, че буквално е ошушкал апартамента на 55-годишна рускиня, намиращ се на поморийската ул. „България”. Крадецът прибрал почти цялата покъщнина: два телевизора, прахосмукачка, конвекторна печка, два мобилни телефона, златни накити, дамски парфюми, лични вещи и дрехи - всичко на обща стойност 40 000 лв., както и сумата от 1 300 евро. Това се случило за периода от 5-ти до 30-ти декември м. г., когато рускинята била в родината си.  

Припомняме, че в началото на 2015 г. Костадин беше закопчан заедно с още 4 свои авери за взломни кражби от апартаменти в хотелски комплекс „Хелиос“. По време на специализираната полицейска операция са претърсени осем жилища и шест автомобила, ползвани от бандата.