"Информацията, която имам, е не по-различна от тази, която се представя публично. За мен тези почивки, от които са се възползвали, са новина". Това заяви кметът на столичния район "Подуяне" Ева Митова в сутрешния блок на Нова телевизия. 

Припомняме, че вчера главният юрисконсулт на район "Подуяне" бе арестувана за получаване на подкуп. Лилия Геринска беше хваната вчера с 10 000 лева. Жената взела парите срещу нагласяване на обществени поръчки.

Лъсна фирмата, броила 15 бона на юрисконсултката на "Подуяне"

"Трябва да оставим нещата да отидат до край и да бъдат изследвани от органите на реда. Не оспорвам за подкупа, но не знам, ще бъде разкрито", каза още Митова.

Ето какво намериха спецченгетата в колата на обвинената в корупция шефка в район "Подуяне" (СНИМКИ)

"Има една задължителност на документите за поръчки за подпис на юрисконсулт. Всеки лист от документацията се подписва от трима членове на комисията и фирмата, случайно избрана на процедурата", допълни Митова.

"Лилия Геринска работи в общината от 2011 г. и е държавен служител като статут. Тя беше с подобна длъжност в друга община", разкри кметицата на община "Подуяне". "Конкретната фирма, която е дала подкуп, в момента изпълнява поръчка, но не е изпълнена, а в ход на изпълнение", завърши Ева Митова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!