От събраните към момента доказателства можем да кажем, че убийството е извършено на 15 януари привечер в апартамент, в който са живели  убитата и нейният приятел. Това съобщи на извънреден брифинг градският прокурор на София Емилия Русинова

"За него са събрани достатъчно доказателства, че е извършител на деянието. Повдига му се обвинение. Ще му бъде определена мярка за задържане за срок от 72 часа, след това ще бъде поискан постоянен арест.

Жертвата и извършителят са се познавали отскоро. Почти веднага след запознанството са заживели заедно в  апартамент на жертвата. От свидетелски показания става ясно, че между двамата в последните дни е имало недоразумения и вероятно желание от страна на жертвата да прекратят отношенията си.

На 16 януари в късния следобед, между 17:30 и 18 часа, извършителят на деянието се е свързал с баща си и с негови приятели с SMS-и. От тях е станало ясно, че жертвата е убита, намира се в апартамента, а извършителят е предприел действия, целящи неговата смърт. Казал е, че си е прерязал вените и че тече кръв. При влизането на служителите на апартамента жертвата е намерена на дивана в хола, гола, дрехите й са били разхвърляни. В хола са намерени празни бутилки от алкохол. В съседната стая извършителят на деянието е намерен гол до кръста, лежащ на леглото", разказа Русинова.

От думите й стана ясно още, че през 2015 г. младият мъж е правил опит за самонараняване. Повод за това – вероятна раздяла между него и предишна приятелка. Тогава е имал среща с психолози. Това се развива извън България.

"Извършителят е много емоционален и доста разстроен след трагичен инцидент, който се е случил в семейството преди няколко месеца. Предстои да се установи дали е употребил наркотици", каза още Русинова.
 

"В 18:43 получаваме 2-ри сигнал пак от 112 от близка приятелка, че той ще посегне на живота си. При проникването в жилището бе потвърдена смъртта на жертвата на 25 години. Извършителят, на 23 години, задържан е за 24 часа. В момента колеги работят с него", заяви от своя страна шефът на СДВР Георги Хаджиев.

"Най-вероятният мотив за престъплението е ревност. Той не си спомня как я е убил", уточни той и допълни "Предполагам, че е спонтанно взето решението. Бащата споменава, че преди около 5 години отново при раздяла с приятелката си е искал да се самоубива. Получен е един смс, докато са били вкъщи. Той е поискал да се запознае с този смс, но му е отказано".

"Направил е 2 опита за самоубийство. Единият е в лявата ръка в меките тъкани - порезна рана, а другият е в адамовата ябълка, сачма в трахеята. Няма сериозни наранявания. Напълно адекватен е", каза още шефът на СДВР.


"Причината за смъртта по първоначално заключение е задушаване. В настоящия случай не са постъпвали сигнали за домашно насилие. От данните по делото установяваме, че в последните дни е започнал да пие успокоителни, или болкоуспокояващи. Няма данни дали е употребявал преди такива лекарства", заяви още Русинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!