Спецпрокуратурата и ГДБОП са неутрализирали 12-членна престъпна група за наркотрафик и нанасяне на телесни повреди срещу пари. Бандата е извършила и убийство, съобщава "Канал 3".
Участниците в организираната престъпна групата са извършители на побоя над проф. Стефан Станчев през април 2016 година, при който той загуби едното си око. Тогава началникът на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ "Света Анна" в София беше нападнат и жестоко пребит с метални пръти от трима маскирани мъже, докато разхожда кучето си в столичния квартал "Белите брези". 

Задържаните са извършили и убийството на надзирателя в Софийския затвор Янко Янев на 26 декември същата година. 47-годишният главен комендант на затвора издъхна в болница, три дни след като беше жестоко пребит вечерта пред дома на бившата му жена в столичния квартал "Разсадника".
Тогава се обсъждаше версията - отмъщение от бивш затворник, защото Янев бил много строг с лишените от свобода.

Бандата е отговорна и за нанасянето на множество удари с мачете на столичен наркопласьор, разпространявал дрога в контролиран от нея район.

Утре в Съдебната палата ще се проведе брифинг с участието на представители на МВР, на който ще бъдат изнесени повече подробности, уточниха от пресцентъра на Специализираната прокуратура. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!