Издирваният стрелец, който две седмици държа на нокти полицията в Пазарджик, се е предал доброволно, научи преди минути БЛИЦ от източници на разследването. Припомняме, че Никола Дачев, с прякор Левачката, простреля в крака при скандал на пътя бившия кмет на село Овчеполци Трендафил Шарков.
Веднага след стрелбата Дачев избяга и бе обявен за общодържавно издирване. Близо 14 дни служители на полицията в Пазарджик и на районните управления в областта го диреха под дърво и камък. Ченгетата постоянно апелираха през медиите към Дачев да се предаде, за да не утежнява положението си още повече.

Припомняме, че 67-годишният мъж е криминално проявен, и друг път е имал криминални прояви. Вчера той се е явил в полицията с адвокат. В момента е в ареста. Прокуратурата вероятно ще поиска да остане за постоянно зад решетките.

При предаването си обаче Дачев не е носел пистолета, с който е прострелял бившия кмет, Установява се дали оръжието е законно и къде е скрито то. В момента се установява и къде Левачката се е укривал и дали някой му е помагал.

Бившият кмет Трендафил Шарков е добре, изписан е от болницата. На косъм се е разминал с по-тежки травми. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ