Четири дни Лозан Панов, Христо Иванов, Радан Кънев и учителят им Костов бяха в ступор след скандалните разкрития, разтърсили Румъния за нарочената за главна боркиня срещу корупцията Лаура Кьовеши.
Нито един от поклонниците на българския Фетуллах не се осмели да излезе пред обществото и да признае, че през цялото време са залагали на куц кон.

Вчера, на петия ден, протестърите излязоха от словесната кома и хвърлиха на тепиха не кого да е, а журналистът с най-дълги еленски рога Владо Береану.

Пенкилерът започна да обяснява как Кьовеши била... неудобна. Нищо, че Кьовеши бе уличена в злоупотреба с власт и бяха разпространени три записа, които буквално я заковаха.

Нищо, че Румъния е настръхнала от скандалните разкрития как Кьовеши е скалъпвала  фалшиви обвинения в корупция срещу висши държавници, само и само те да бъдат елиминирани, а тя да се изтупа пред телевизията със скалповете им.
 


През цялото време на вчерашното "интервю" Береану мрънкаше в типичния си стил, но бе толкова неубедителен, че чак овчедушният Сашо Диков не му повярва.

До Диков кротко бе полегнала и мандолината, с която дрънка на банкера беглец при визитите му в Белград, докато на софрата цвърчат плескавици.

Интересно кого ще избутат на амбразурата за заплашената от 5 години затвор Кьовеши, от кликата на протестърите.

Може да се обзаложим, че вариантите спират до два. Бившата адвокатка на "Мултигруп" Татяна Дончев или началникът на политическата полиция на Костов - Атанас Атанасов, сега лидер на малката злобна партия от "Драгалевци".

Но и в двата случая зрителите няма как да бъдат излъгани от плитките номера на Фетуллах Костов и свитата му.

Ивайло КРАЧУНОВ