„Образът на живот, който Митрадевананда Свами показва, е пътя към духовното извисяване. Това е йогата. Тя не включва само асаните и положението на телата. Събира в себе си много компоненти. Това се показва в открит достъп. Процесът срещу Свами е политически. Той дава гласност на информация, която не се харесва на официалните власти в Русия и показва, че може да се живее по друг начин“- Това заяви днес в кулоарите на Бургаския апелативен съд Татяна, последователка на руския сексгуру Митрадевананда Свами, който бе арестуван в Бургас преди броени дни по обвинение в убийство на дете и сексуално насилие над жени в родината си, съобщава Burgasinfo.com. 

Руснакът бе издирван с червена бюлетина от Интерпол, а според властите в страната му има достатъчно доказателства затова, че той е лидер на органазирана престъпна група за сексуална експоатация на жени. Москва настоява България незабавно да го екстрадира. В крайна сметка съдът в Бургас разпореди той да остане под стража до експулсирането и отхвърли искането за домашен арест. Свами пристигнал у нас миналата година, с него дошли и част от последователите му.

Ето какво още каза пред репотерите в кулоарите на съда Татяна, която е една от приближените до гуруто:

- Какво представлява Вашата група?
- Ние сме социална група, но не се виждаме. Информацията е достъпна за всички по интернет.  Ние сме обединени от убеждения, но не се срещаме лично. Хората четат информацията, публикуват, но не знаем колко сме всъщност.

-  Защо, според вас Свами беше задържан?
- Той не иска да живее в Русия още от детството. Затова първоначално дойдохме в България, а съпругата му отиде в САЩ.

- Но срещу него е повдигнато обвинение за убийство на дете!
- Мога да ви покажа на видео, че детето е живо. Видеото е от 3 юни т.г. Момченцето е се казва Яков Зиборов Романович. На седем години е. Не може да бъдете сигурни, но аз ви казвам, че има видео, което е доказателство, че детето е живо и здраво. Но това видео не се приема като доказателство от съда.

- Това дете част от вашето общество ли е?
- Майката на това дете има семеен конфликт. Напуснала е Русия с детето, но бабата и дядото са против. И оттам тръгнаха историите, че Схвами убива деца, насилва жени и т.н.  Това не е вярно. Детето ще бъде върнато до седмица в Русия. Ще бъде освидетелствано от адвокат.  И тогава ще видим ще бъдат ли открити нови дела. 
 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!