Отложиха делото срещу акушерката, пребила новородено. Метеорологични условия и празници не позволили на адвоката на Емилия Ковачева да се запознае с фактите по делото. Не е готова и антропологичната експертиза, която трябва да каже дали именно обвиняемата е на клиповете, запечатали побоя над малката Никол.
А в това време пред Съдебната палата родителите на пребитото преди две години момиченце организираха протест и се оплакаха от бавене на процеса. Участниците в акцията поставиха цветя пред сградата. "Смятаме, че процесът ще се протака още минимум две години", категоричен беше бащата на пребитото дете.
 
Инцидентът стана в края на април 2015 година, а записите от побоя над детето потресоха цяла България. Акушерката Емилия Ковачева е обвинена в опит за убийство на новородено, а докато беше разследвана, стана ясно, че е удряла и други бебета.
 
Срещу нея има и второ дело, но за причиняване на лека телесна повреда на новородено.
 
Бебето Никол се пребори за живота си, но ще е под лекарско наблюдение. На предходното заседание родителите й се оплакаха от бавно правосъдие и приканиха всички на път за работа да оставят цвете пред Съдебната палата в София в знак на съпричастност.

Източник: Нова телевизия