До момента нямаме информация избягалият от затворническото общежитие в Ловеч затворник да е открит. Това каза заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов на брифинг в министерството, предаде  "Фокус".

"Днес сутринта, в 10.30 часа, в затворническото общежитие към затвора в Ловеч е получена информация от служител във фирма, че Борис Ангелов Иванов е напуснал неохраняемия обект, на който е работил", уточни зам.-министър Проданов.

Той посочи още, че лишеният от свобода мъж е работил на обекта заедно с още 4-ма души. По думите на зам.-министъра избягалият затворник е на 48 години, с постоянен адрес в град Добрич и от 2011 година е излежавал 13-годишна присъда за блудство и кражби.

"Предприети са действия по издирването му, но до този момент няма информация да е открит", каза още зам.-министърът.

Припомняме, че преди повече от 2 месеца от столичния пандиз избягаха Владимир Пелов и Радослав Колев. Вторият все още се издирва. В Ботевград пък преди дни се разигра престрелка, при която Пелов загина, а малко по-късно същата участ сполетя и другият участник в кървавата среднощна драма.   Малко след тях пък от пловдивския затвор духна пандизджията Манджата. До дни обаче той бе заловен от органите на реда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!