Окръжна прокуратурата Стара Загора работи по версията, че 44-годишният началник на КАТ – Казанлък Тодор Николов е бил подтикнат да се самоубие. Засега от неизвестно лице, съобщава bTV.

На местопроизшествието освен личния автомобил и служебното оръжие на 44-годишния мъж, в канала язовир „Копринка” край Бузовград са открити пачки пари с различен номинал и кожен калъф с оръжие, вероятно незаконно. Няма как следите на парите да бъдат проследени, защото липсват отпечатъци. Същото се отнася до калъфа и незаконното оръжие, открити във водата.

Няма данни срещу бившия шеф на КАТ да са водени разследвания за корупция и злоупотреби.

Прокуратурата с нови подробности за трагедията с шефа на КАТ-Казанлък

Тялото на 44-годишния Николов беше открито днес в ранния следобед недалеч от родното му село Бузовград.

Снимка: btvnovinite.bg

Всичко в радиус от 200 метра край колата, в която намериха простреляния Тодор Николов, е... (СНИМКИ)
 

На мястото е открит и личният автомобил на Николов, както и служебното му оръжие. Мъжът е прострелян с един изстрел в слепоочието. 

Хората в родния на Николов Бузовград са в шок и не вярват, че сам е посегнал на живота си.

Кметът на селото Михаил Янушев пристигна лично на мястото, след като научил, че тялото е открито.

Снимка: btvnovinite.bg

„Това е наистина голяма трагедия. Беше човек харизматичен, който би помогнал на всеки един и е помагал. В същото време беше голям професионалист в работата си”, каза Янушев.

„Снощи като чух по телевизията плаках. И сега съм готова да плача за него. За мен Тошко е много добър. Нищо не е казал – има ли проблем, няма ли”, разказа Иванка Желязкова, съседката на починалия началник на КАТ.

Други съседи разказаха, че Николов не е имал конфликт с никого в селото.

Инспектор Красимир Пешев от пътната полиция в Казанлък е сред последните, разговаряли с полицейския началник два дни преди трагичната развръзка.

„Сутринта той имаше ПТП на Мъглиж с пострадали хора и в тая връзка разговаряхме. След това се видяхме около 13:30 ч. Коментирахме само служебни теми. Лично аз не съм забелязал конкретна промяна в него”, разказа Пешев.

На този етап не се знае какво е накарало Николов да изчезне внезапно с личния си автомобил и служебното си оръжие. Едно от предположенията са здравословни проблеми.

„Просто имал сърдечни проблеми и му предстоят прегледи. Но нищо от това не е свързано със служебните му задължения”, каза началникът на РПУ – Казанлък Стойчо Крачолов.

Работата по случая продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!