За пореден път днес бе отложено делото за измама срещу добилия скандална известност бивш полицай от Благоевград, Георги Прегьов, който забягна в Лондон. Срещу Прегьов има образувано дело за измама на гастарбайтери в британската столица, съобщава struma.com.
На днешното заседание прокурор Елица Калпачка поиска от съда да бъдат призовани свидетелите, които не се явиха в зала. Адвокатът на подсъдимия Прегьов също не се яви, без да депозира молба за отлагане на делото. 15 минути съдебният състав и прокурорът изчакаха адвокат Станкова, след което делото бе отложено.
 
Стана ясно, че на 16 януари адвокатката е направила опит да се свърже с Прегьов, но той не е вдигнал телефона си. Бившият полицай Прегьов се скри от наказателно преследване преди повече от година.
 
През 2012 година измамени от него, съобщиха, че ги посрещал на спирка Виктория в Лондон, като представител на фирма, която осигурява работа. Прибирал им парите и след това те стояли с дни в очакване на ангажименти, но без успех. Част от ужилените се върнаха в България, другите се оправяха сами, минали по нелек път.
 
Част от измамените депозираха жалби в прокуратурата и съда и така се стигна до образуване на дело за измами. През това време, докато чакаше какво ще се случи, Прегьов започна работа във фирмата на кума му Пене Алексиев като охранител. След като делото влезе в съда, Прегьов избяга в Англия.
 
Беше открит във Фейсбук, прекръстил се на George Ivanov. В профила си нашенецът бе записал, че е студент и че е Single., т. е. не е семеен. Оказа се, че преди да избяга, Прегьов се разделил със съпругата си.
 
Семейството преживя истински имотен крах, след като заради дългове банките им взеха почти всичко, включително и семейния апартамент, дарен им от родителите на Прегьов.
 
Двамата стопанисваха и кафене в Благоевград, което затлачиха до неузнаваемост. Неплатени наеми, сметки, консумативи изнервиха докрай доставчиците и собственика на помещението, което Прегьов бе наел. После заминаха за Лондон, където Прегьов влезе в ново амплоа - измамник на гастарбайтери.
 
Въпреки че е в "нелегалност" прокуратурата събра неопровержими доказателства за престъпната му дейност и го вкара в съда.