Известената крими фигура Любомир Крумов, известен още като Любо Гъзара, и който е съден за убийство, е пуснат тихомълком от Софийски градски съд в София, научи БЛИЦ.
Преди около 5 месеца Гъзара преби до смърт гражданина Красимир Пеев, защото му направил забележка за клаксон. Бруталният инцидент се случи на столичния бул. "Княз Борис 1".

След побоя Красимир Пеев изпаднал в кома, а десет дни по-късно издъхнал, без да дойде в съзнание. Няколко дни по-късно Любомир Крумов - Гъзара, който е дясна ръка на касоразбивач №1 Иван Турчина и отломка от бандата за обири на Джиджи, се покрил вдън земя.  

БЛИЦ разбра, че на 16 май Крумов е пуснат от ареста на столичния булевард "Г. М. Димитров" 42 и мярката му за неотклонение вече не е "задържане под стража", а той вече е не свобода под гаранция от 1500 лева.

Медията ни научи, че Гъзара е много близък с бандата на Турчина, Ади, Пачата и Пирона, срещу които има повдигнато обвинение за множество грабежи за хиляди левове в страната. Четиримата бяха арестувани два пъти за месец след обири в София и Елин Пелин и в момента са в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Любо Гъзара е сочен за един от най-опасните престъпници в страната. Той е от така наречените топобирджии. "Работи" много професионално и с цял арсенал от оръжия и допълнителни средства за кражби.

Припомняме, че през 2009 година Гъзара бе арестуван и обвинен за обира на 2 милиона лева от клон на хранителната верига "Фантастико" в Студентски град. Тогава обаче срещу него не бяха събрани достатъчно доказателства и той бе пуснат на свобода.

Явор БЕЛЧЕВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!