Международен престъпник, издирван близо 10 години из целия свят, е бил заловен преди броени дни в Гърция. 59-годишният Михаил Каракостас вече е предаден на българските власти и днес ще застане пред бургаските магистрати.

През 2011 г. Каракостас е обявен за общодържавно и международно издирване от България. Срещу него е издадена и Европейска заповед за арест от Окръжна прокуратура – Бургас.

Гръцкият гражданин е издирван за престъпления, извършени в Стара Загора и Слънчев бряг през лятото на 2009 г. Само за по-малко от седмица измамникът успял да пробута в банка и чейндж бюро фалшиви пътнически чекове "Американ експрес" за близо 8000 лева. Той е разкрит от бдителен служител в морския ни курорт, който не се вързал на номера и отказал да приеме книжата на стойност 500 евро.

Хитрият фалшификатор обаче успял да се измъкне от полицията. След претърсване в хотелската стая на чужденеца са открити още 5 фалшиви пътнически чека всеки за по 500 евро. 

Каракостас ще се изправи днес от 13:30 часа пред Бургаския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 2 до 8 години затвор, уточнява Флагман.бг.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!