Литовският доброволец Микус Алпс, който е воювал в състава на националистическата "Украинската доброволческа арми", е убит на британския остров Гърнси - известна офшорна зона. Това съобщават негови колеги на страница във Facebook.

В съобщението се посочва, че 33-годишният Алпс е служил 2 години в 8-и отделен батальон на УДА. През последно време той се занимавал с доставката на автомобили и боеприпаси за украинските доброволчески формирования. 

Твърди се още, че Алпс е бил изгорен в собствената му кола. "В центъра на Европа, на британския остров Гърнси, е бил убит боецът от 8-и отделен батальон на отделния батальон от УДА Мик (Mick Alps), бивш доброволец в батальона през последните 2 години. Изтезавали са го, убили са го завързан и са го изгорили в колата, която Мик трябваше да достави за военните нужди на батальона", се казва в съобщението на УДА. В него се посочва, че Алпс е карал за Украйна и бронежилетки, и термобельо. 

По-рано полицията на Гърнси съобщи, че е открита изгоряла кола, в която има труп. Отбелязва се, че личността на загиналия се установява с помощта на експертиза. 

Превод: БЛИЦ