По време на Tройната коалиция обвиненият за поръчване на убийства Любо Къдравия се е добрал до множество обществени поръчки чрез една от фирмите си – “Алфатекс” ЕООД, пише "Телеграф". Оказва се, че той е построил новата сграда на ГКПП Калотина през 2007 г.
Същата година спечелил и конкурс за довършване на зданието на граничен пункт Гюешево. В момента фирмата на рома ремонтира сградата на съда и прокуратурата в Стара Загора.

Заради предприемчивостта през 2006 г. обвиненият в подготовката на няколко убийства Любомир Илиев е обявен за Ромски бизнесмен на годината. Проверка в системата на ДАКСИ показва, че Къдравия държи 5 дружества. Той е собственик на “Рента кар алфа”, на фирмата за изолационни материали “Изотекс”, както и на “Розалия” за търговия на дребно. Името му фигурира в борда на директорите на сдружение “Българска асоциация за ромски бизнес”.

Припомняме, че в петък вечерта магистратите от Софийския районен съд оставиха на топло Любомир Иванов – Къдравия и братята Георги и Васил Горанови, обвинени в поръчителството на убийствата на няколко човека, в това число и на прокурора от ВКП Олег Янев и шефа на сектор “Убийства” в ГДКП Михаил Наумов.

Според съда от представените доказателства може да се предположи, че арестуваните се извършили престъплението, в което са обвинени. Освен това те биха могли да окажат натиск върху десетимата свидетели, трима от които защитени. “Това са хора с много възможности и влияние”, подчертаха магистратите.