Рецидивист с 14 присъди в досието си е в основата на престъпна схема, при която група причаквала жертви пред няколко банки в центъра на Пловдив, за да ги обират, пише "Марица".
Константин Беловски привлякъл в групата брат си Светослав и Генчо Щърков. Тримата оборудвали с електроника два чужди автомобила - "Пежо Боксер" и "Фолксваген Голф", с която заглушавали алармите на набелязаните коли. Устройвали капани на клиенти на банкови институции, като ги изчаквали да изтеглят пари и след това обирали пачките от колите.

Бандата започнала да действа през лятото на 2010 г. Първият удар бил на 4 август, когато тримата си избрали жертвата внимателно. Паркирали буса си така, че собственикът да няма видимост към колата си.

Изчакали го да слезе за момент и със специална апаратура заглушили алармата. Така шофьорът сметнал, че е заключил колата си, което всъщност било предотвратено с техниката. Необезпокоявани тримата апаши влезли в колата, грабнали чанта с току- що изтеглени от банката 12 000 лева и избягали.

По същата схема действали няколко пъти в продължение на три месеца. Всеки път използвали телефони със специално закупени СИМ карти, за да обменят помежду си информация. Издебвали жертвите си и ги обирали. /БЛИЦ