Потребители в мрежата с недоумение сочат необяснима мистификация в снимките на обявените от Скотланд ярд и Кралската прокуратура отровители на бившия шпионин на КГБ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Бурните дискусии са породени от снимките в лондонския хотел на обявените за издирване руски граждани Александър Петров и Руслан Боширов. 

На първата снимка е преминаващия по коридора на хотела Петров. На втората снимка е преминаващия по същия коридор Боширов. Те се намират в едно и също място и таймерът на камерата за видеонаблюдение показва еднакви дата и време. Нещо повече - времето съвпада до секунда, а те вървят поединично и по всяка вероятност един след друг в коридора. 
 


Тази мистификация е развеселила потребителите в мрежата и някои се шегуват, че снимките не само не са доказателство за вината на руските граждани, но и показват, че "всички ние сме в матрицата". 

Както по-рано днес обяви британската прокуратура двама руски граждани са заподозрени за покушението срещу бившия служител на ГПУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри. 
Според версията на Лондон именно тук те са били подложени на въздействието на бойното нервно-паралитично вещество "Новичок".

Превод: БЛИЦ