Кичозният "замък" в село Ревадиново се оказа златна мина за скандалния бизнесмен от морето Георги Тумпалов, научи БЛИЦ.
Архитектурният ерзац събира туристи от цяла България, които хвърлят левчетата си право в дълбоките джобове на Тумпалов.

Местни жители разкриха пред медията ни, че Тумпалов се хвалел как прибирал по 60 бона на ден от посещенията на туристите. Парата била чиста, защото пропускал да си плати налозите.

Хората в Бургаско не проумяват как един скандален бизнесмен може да си развява коня в прекия и преносен смисъл на думата и да прави луди пари от една постройка, която спокойно може да кандидатства за най-грозната в изстрадалата ни държава.

Скандална слава

Замъкът бе поставен под държавен контрол като обезпечителна мярка по дело за изнудване срещу Георги Тумпалов.

Баровецът е обвинен, че е рекетирал бизнесмен от Свети Влас и направил опит да му конфискува къщата. Легенди се носят за имотните афери на Георги Тумпалов. Не случайно огромният замък в село Равадиново е наричан "замъкът на греха" от местните.

Според грубата оценка за уникалната постройка са хвърлени над 30 милиона евро.

"Замъкът е детската мечта на Тумпала. В нейно име изгоряха доста хора", разказва бургазлия, запознат с тайните на ексцентричния милионер. Историята на чутовния замък започва с един мистериозен пожар в сградата на поземлената комисия в Созопол. В огъня изгарят всички карти на комисията и се стига до ситуация, в която служителите няма въз основа на какви документи да връщат земята на хората.

В този момент "на помощ" се появява дърводелецът Димитър Крушков, който сякаш от магически ръкав вади карти, по които се извършва връщането на земите в Созопол и региона. Днес все още се намират хора, които да твърдят, че Крушков е фалшифицирал нотариални актове и че благодарение на него целият кадастър на Созопол е подправен.

В тихия и спокоен курортен град все  още помнят как преди няколко години Тумпалов е подпалил колата на кмета Панайот Рейзи. Въпреки злодеянието и обвинението в рекет, Тумпалов продължава да не е прибран в ареста и да тъпче банковата си сметка с пари от съмнителна дейност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!