Жителка на Дулово, осъдена условно от Силистренския окръжен съд за неплатен данък върху 127 325 лева дарения, обжалва наказанието си пред апелативните магистрати във Варна. Саалия Тайрова получила крупната сума от мъже, с които въртяла любов по телефона и чрез социалните мрежи. 

Първият превод за дуловката пристигнал през 2009 г. от турчин, с когото тя разменяла ласки по телефона. Оплакала му се, че е в тежко финансово положение и той започнал да й изпраща пари.

Схемата се усладила на Саалия и през следващите 4 години тя я прилагала многократно, подхващайки дистанционни връзки с различни мъже. По телефона, чрез фейсбук и скайп успявала да спечели съчувствието им и така получила чрез „Western Union“ общо 173 превода за 127 325 лв. Парите похарчила за лични и семейни нужди, но пропуснала да декларира даренията и да плати дължимия данък върху тях в размер на 4464,88 лв. 

След като била разкрита, си признала вината и получила условна присъда от 1 година с 3-годишен изпитателен срок и 1000 лева глоба. В добавка силистренските магистрати постановили жената да плати на община Дулово укрития данък. 

Решението не се харесало на Тайрова, която моли за по-леко наказание. Прокуратурата пък настоява гледаното по съкратената процедура дело да се върне на първа инстанция, тъй като не бил посочен размер на първоначалното наказание, а само на редуцираното с 1/3.

Варненският апелативен съд ще се произнесе по казуса в срок от 2 месеца. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!