Появиха се смразяващи кръвта подробности за зловещата случка в Горна Оряховица, където жена роди в парка, а трупът на новороденото й бебе бе намерен в багажника на колата на мъжа й

„При първоначалния оглед в градския парк не са открити следи от раждане. Заради това в петък бе разпореден повторен оглед на посоченото от майката място”, споделиха работещи по случая.

Разплитането на престъплението започнало, след като жената постъпила в болницата с кръвоизлив, а лекарите алармирали полицията за необичайния случай. 

„Още при прегледа установих, че има раждане. Жената обаче твърдеше, че не е била бременна и не е раждала. Направен й бе видеозон и ясно се видяха остатъци от плацента и че виси пъпна връв. Категорично бе, че се касае за раждане на доносено дете. Тя обаче продължи да настоява, че не е родила и се наложи да уведомим полицията. Бебе в болницата не сме виждали и не знаем къде и как е родила. Това ще изясняват прокуратурата и полицията“, коментира дежурната лекарка в горнооряховската болница д-р Димитринка Димитрова.

Когато криминалистите попитали 34-годишната В. П. какво е станало с детето, горнооряховката разказала, че е родила в парк мъртво бебе, а след това е сложило трупа му в чанта, която е в багажника на колата.

Предполага се, че е имала намерение да зарови на тайно място безжизненото тяло на момченцето.

Жената твърдяла още, че съпругът й не знае за бебето. Семейството имало три други момчета. Четвъртото обаче се оказало нежелано и майката твърди, че е крила от близките си, че носи дете. И понеже била пълничка, никой не заподозрял, че е бременна. Освен това до последно тя ходела на работа. 

Разследващите засега отказват да кажат къде работи горнооряховката и каква е по професия. Но по информация на в. "Труд" тя е учителка в града.

Съпругът й тепърва ще бъде разпитван. Разпоредени са още множество експертизи по драстичния случай.

В същото време от Апелативна прокуратура - Велико Търново уточниха, че Районна прокуратура – Горна Оряховица води разследване по досъдебно производство за убийство, извършено от майката върху рожбата й във време на раждане или веднага след него.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!