Салахадин Бин Аладин е бил два дни на квартира в центъра на Пловдив, а не на хотел, както по-рано бе тиражирано в публичното пространство. БЛИЦ издири местонахождението на апартамента, в който алжирецът се е крил два дни преди да отпраши за Мезек. Мястото е недалеч от хотел "Лайпциг".
 Ден преди главния секретар на МВР Светлозар Лазаров да оповести новината, че алжирецът е бил в града под тепетата, районът в центъра е бил блокиран от полиция. Работници от съседна дюнерджийница казаха пред БЛИЦ, че са виждали чуждестранният младеж да влиза и излиза от входа на кооперацията, но не са предполагали изобщо кой е той.

Същото каза и наемателят на апартамента, който пък го преотдава на други хора под наем.

Мъжът настоя да остане анонимен и заплаши със саморазправа, ако се издаде самоличността му. В апартамента, който е луксозно обзаведен, живеят няколко души. Хазяинът се съгласил да приеме Аладин, след като травеститът Ася звъннал от София и помолил за няколкодневна квартира.

Пловдивчанинът си мислел, че върши услуга на приятел и се съгласил, имал свободна стая. Той също не е знаел, че наемателят е издирваният за опита за убийство на Виктория Христова чужденец.

Единственото, което той каза пред БЛИЦ е, че знаел, че травеститът е сводник, но го познавал отдавна и за това се съгласил да предостави стаята.

Боже, Боже, в какво се забърках, как можах да дам под наем стая точно на този човек, вайкаше се днес пловдивчанинът. БЛИЦ разбра още, че Ася и алжирецът били двойка, живеели заедно в столицата. Имало искри между тях, имало любов, така твърдял травеститът пред съквартирантите. Именно той е организирал бягството на Аладин през полицейския кордон в София, като наел такси, успял да пробие блокадата и да изведе любимия си в Пловдив.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ