Следственият комитет в Самара е започнал дело по изнасилване на пациентка под обща упойка от анестезиолог, съобщава правоохранителния орган. "Образувано е наказателно дело по отношение на лекар-анестезиолог, заподозрян в извършване на престъпление по ч. 1 ст. 131 УК РФ "Изнасилване", се казва в съобщението.

Според версията на следствието, докторът от частната клиника, която оказва услуги по козметология и пластична хирургия в Самара, е изнасилил пациентката. Жената в момента на изнасилването е била под обща упойка, съобщават от следствието.

Заподозряният вече е задържан. Той е направил самопризнание пред следователите. Предстои гледането на мярката за задържане под стража, гласи официалната информация.

Обвиненият лекар обаче отрича да е имало изнасилване.

"Нищо не е доказано. Аз не се смятам за насилник. Надявам се, че следствието ще разнищи всички нюанси на това дело", казва той в интервю за Рен тв. Той обяснява, че се е срещал с девойката преди тя да го натопи в полицията.

"Срещахме се с нея и тя нямаше никакви претенции. Всичко беше мирно и тихо. Но в един момент тя реши да огласи отношенията ни и подаде заявление в полицията. Какво се е случило не зная", казва анестезиологът и допълва, че пострадалата е готова да му прости. 

Превод и редакция: БЛИЦ