Можеш да си ми внучка, но те искам като жена, пише Камен Литов на момиченцето
“Искам да прокарам език от краката ни нагоре и да се задържа там дълго, дълго... След това да продължа към красивите ти гърди и още по-дълго да ги смуча, след това и устните и докато ги целувам, да влизам в теб и по-дълго да остана там”.

Този и подобни SMS-и изпращал 60-годишният Камен Литов, шеф на Федерацията по кинология, до 14-годишно момиченце Мария /името било променено и се пазело в редакцията – бел. авт./, с което имал интимна връзка, пише “България Днес”, позовавайки се на нейни близки.

От Агенцията за закрила на детето потвърдили, че знаят за случая и при тях имало подадена жалба срещу Литов. Прокуратурата също разследва случая, казали оттам.

“Не са ме уведомили, че има подобна жалба срещу мен. Когато това стане, ще коментирам ситуацията”, коментирал пред вестника шефът на кинолозите.

“Може да ми бъдеш внучка, но аз те харесвам като жена”. Това бил един от многото SMS-и, които малката Мария е получавала на личния си телефон от Литов, твърдели близките й, видели съобщението лично.

Той се запознал с малолетната покрай любовта й към животните – Мария съпровождала четириногите на кучешките изложби преди награждаванията, разказвали те.

Литов е семеен от дълги години, той е баща на манекенката Галя Литова.

Всичко започнало през 2010 г. с на пръв поглед невинни съобщения във Фейсбук. Не след дълго Литов започнал открито да търси компанията на детето. Обещавал да й подари чистокръвна немска овчарка. Мария обожавала животните и се радвала на обещанието му.

За пръв път Литов имал по-нежни отношения с Мария през декември миналата година, твърдели близки на детето. След това двамата продължавали да имат интимна връзка. Детето признало какво прави с Литов няколко месеца по-късно.

Мъжът засипвал 14-годишното момиченце с ласкателства, че е единствената “жена” в живота му, разказвало детето. Един от SMS-ите, с които редакцията на “България Днес” разполагала, гласял следното: “Бих ти изневерил и с майка ти”. Съобщението било изпратено веднага след като бизнесменът се запознал с майката на Мария на 5 март тази година.

До този момент жената дори не предполагала за връзката, която Литов имал с дъщеря й.

След получения SMS детето било объркано, но решило, че това е майтап, с който шефът на кинолозите искал да я накара да ревнува.

Почти всеки ден Литов прекарвал в компанията на Мария – тя не ходела на училище, за да бъде с него, заради което натрупала стотици неизвинени отсъствия.

Срещите с Литов неочаквано секнали през март т.г., когато детето случайно разбрало, че бизнесменът има дългогодишна паралелна връзка и с друга жена. Тогава малката Мария разказала своята история на свой приятел, който също се занимавал с кучета. Той решил да й помогне да подаде жалба за това, което се е случило.

До този момент Мария била разпитвана няколко пъти от експерти и психолози. Скоро щял да й бъде направен и обстоен медицински преглед, който да установи здравословното й състояние след нейните твърдения, че е имала полови контакти с 60-годишния мъж.