Силвестър Сталоун вчера се сби за последно в София за тази година. Неговият герой Барни Рос раздаваше правосъдие до финалния си миг пред камерите на "Непобедимите 3", пише в. "Стандарт".
Около обяд мощният международен екип снимаше в "Шератон". Там настана тотално вълнение сред минувачите. Тълпата, която се опитваше да зърне отдалеч Слай и неговия екранен враг Мел Гибсън, растеше лавинообразно. Хората извадиха телефони, за да снимат, но охраната, естествено, не допусна нито един фен на достатъчно близко разстояние. Мел Гибсън беше на сантиметри от красивата Ронда Руси - прочутата джудистка и ММА шампионка. Нейната героиня се оказа от младите "непобедими".

В най-топлите часове на деня артисти и техничари, режисирани от симпатичния и талантлив австралиец Патрик Хюз, се качиха в Киноцентъра, за да продължат в едно най-грамадните студиа на "Ню Бояна". Слай се появи в целия си блясък на вечния биткаджия - черен милитъри панталони, черна тениска, извайваща яките му бицепси със секси татуировки, мощен хронометър на китката, сдържана и леко иронична усмивка, дълбок и изразителен глас, който е невъзможно да се сравни с никой друг в Холивуд и в световното кино.

Беше гримиран толкова перфектно, че кръвта по лицето му си беше съвсем като истинска. Слай не коментира броя на каскадите си, но няма съмнение, че се е изкушил да направи сам поне няколко от най-драматичните. Той не се отказва от върховното мачовско удоволствие, въпреки че при снимките на предишните "Непобедими" доста жестоко е ударил крака си.

Сталоун, който е душата и моторът на проекта, говори за него със страхотна отдаденост. Всъщност всички в индустрията са наясно с тоталния му перфекционизъм още от времето на "Първа кръв" - самият той дава невероятни идеи, хвърля уникални хрумки, измисля зрелищни ситуации, но винаги вика най-добрите в съответния жанр, за да ги осъществят. "Неговите" двама сценаристи са нон стоп на линия и в готовност да редактират и да изпипат сюжета между пет и десет пъти.

Така е станало и с "Непобедимите". Така ще стане и със следващия Рамбо, и с "Непобедимите 4", за които Сталоун се кани да се върне в София. Ако, разбира се, родните политици решат завинаги да вкарат България в картата на мащабните световни киноиндустрии чрез закона за филмовите стимули.

В края на седмицата Слай ще отлети от София за Санкт Петербург. В неделя той ще открие в един от най-елитните музеи на старата руска столица изложбата си с живопис - 36 платна, рисувани между 1975-а и 2013-а. Експозицията може да се види до 15 януари. "Сталоун е последовател на експресионистите. В картините му преобладава червеният цвят, към който явно е пристрастен. Но зрителите трябва да притежават обща култура. Сред работите му има портрети на негови герои от киното и на персонажи, в които са се превъплъщавали други звезди", коментират от музея. /БЛИЦ