"Нимфоманката", новият филм на датския режисьор Ларс фон Триер, ще направи премиерата си в България в рамките на тазгодишното 18-о издание на "София филм фест", съобщиха организаторите.
Очаква се филмът с участието на актьори като Шарлот Генсбур, Шая Лебьоф, Крисчън Слейтър, Ума Търман, Уилям Дефо, Стелан Скарсгард и Удо Киер да бъде сред акцентите на фестивала, който ще се проведе между 6 и 16 март тази година.

В "Нимфоманката" Триер работи за пореден път с френската актриса и певица Шарлот Генсбур, дъщеря на Серж Генсбур и Джейн Бъркин. Тя играе Джо, жена, която е намерена пребита и разказва пред мъжа, който я е намерил, историята на интимния си живот.

Сюжетът, разделен на осем глави в рамките на общо пет часа, ще проследи събитията от нейното раждане до навършването на 50 години. Засега не е известно дали "София филм фест" ще покаже цялата или съкратената версия на продукцията, която направи премиерата си в Дания на Коледа.

Самите актьори обаче не участват изцяло в голите сцени. Те са снимани от кръста нагоре, а от кръста надолу са използвани дубльори, които са правили реален секс пред камерите. Впоследствие образите са сглобени дигитално. /БЛИЦ