Световната премиера на "Нимфоманката", който е може би най-очакваният филм през тази година, ще се състои на 25 декември в Копенхаген. Знаменитият датски кинорежисьор Ларс фон Триер бе обявил още преди две години, че ще снима порно. Впоследствие се оказа, че всъщност създателят на "Идиотите", възнамерява да направи две киноверсии: еротична и порно. В крайна сметка той реализира само еротичната, в която главната роля е поверил на Шарлот Генсбур, участвала в последните му два филма: "Антихрист" и "Меланхолия".
Сюжетът му е прост и същевременно сложен, според мнението на кинокритици. В едно студено зимно утро Селигман – застаряващ самотен ерген (Стелан Скарсгард), открива на улицата Джо (Шарлот Генсбур) – пребита и почти в безсъзнание. Той я спасява и узнава тайните от миналото й на нимфоманка, според нейното собствено самоопределение.

Филмът е фрагментарен, наситен с откровени еротични сцени, разказ за живота на една жена от малка до нейната зрялост и за желанията, на които тя се отдава напълно. Ролите се изпълняват от цяла плеяда световноизвестни актриси и актьори като Шарлот Генсбур, Стелан Скарсгард, Ума Търман, Уилям Дефо, Шая Лебоф, Джейми Бел, Кони Нилсен, Крисчън Слейтър, Стейси Мартин, Софи Кенеди Кларк, Миа Гот, Николас Бро, Джаспър Кристенсен и Удо Кир.

Въпреки огромното си желание, Ларс фон Триер не успя да завърши филма си навреме и пропусна възможността да го представи на фестивала в Кан, но компенсира това с агресивна реклама в YouTube, където бяха качени пет тийзъра, гледани от милиони зрители. Последната „серия“ от тях предизвика критики от страна на администраторите заради разюзданите секс епизоди с младата Стейси Мартин и прегледът беше блокиран, докато не бе включен филтър "18+".

Актьорският състав на „Нимфоманката“ - Шарлот Генсбур, Шая Лебьоф, Ума Търман, Стелан Скарсгаард и Крисчън Слейтър – се показват голи само от кръста нагоре в най-горещите и натурални сексуални сцени, които са хрумнали на режисьора Ларс фон Триер.
„Снимахме актьорите, които се преструваха, че правят секс, а после дубльорите им наистина правиха секс. След това смесихме дигитално фигурите им", обясни продуцентката Луис Вест пред Hollywood Reporter.

Така от кръста нагоре това наистина са холивудските звезди, а от кръста надолу са дубльорите. Заради това Ларс Фон Триер не успя да приключи филма навреме за тазгодишния фестивал в Кан и излизането му беше отложено за Коледа.