Полицейска патрулка катастрофира в Благоевград, за щастие няма пострадали, предава кореспондентът на БГНЕС в града. Пътният инцидент станал в 22 часа в сряда вечерта, на улица "Славянска".

Полицейският "Опел Астра" с двама служители на Първо РУП се блъска в "Мазда" на кръстовището с улица "Шар планина". Полицейският автомобил преследва друг автомобил, който лъкатуши по „Славянска”.

Водачът му, след като вижда полицаите, дава пълна газ, потегляйки с бясна скорост в посока Югозападния университет. Полицаите тръгват да го гонят. На „Т”-образното кръстовище обаче от улица „Шар планина” излиза лек автомобил „Мазда 3”, който отнема предимството на полицейския автомобил.

Без спирачен път той се врязва в лявата предна врата на „Мазда”-та. Водачът на патрулката, който е на 29 години, се удря във волана, а колегата му в предното стъкло. Водачът на преследвания автомобил е избягал, но полицаите са видели регистрационния му номер. Работата по случая продължава, водачът му се установява.

Двамата полицаи - на 29 и 39 години, са прегледани в МБАЛ-Благоевград, направеният скенер не е установил травми и са освободени. Водачът на "Мазда"-а, отнел предимството на полицаите, също не е пострадал.

На местопроизшествието пристигат две патрулки на „Пътна полиция”, двата катастрофирали автомобила са избутани от осеяното със стъкла кръстовище, за да не пречат на движението.