Работникът, който в понеделник след обяд бе убит от мълния в София, се казва Кирил Пракалски. Той е създал семейство с половинката си Албена , като двамата имат и малка дъщеричка, научи БЛИЦ.
Припомняме, че преди два дни мощният антициклон "Катя" удари столицата и гръм погуби Кирил на столичния булевард "България". Инцидентът е станал, докато мъжът е бил на плочата на строеж.

Роднини и близки на Кирил буквално са в шок и още не могат да повярват, че го няма. Дъщеря му е още твърде малка и едва ли осъзнава напълно какво се случва. Но майка й е в траур и не иска да комуникира с никого.
 


Пракалски е бил тих човек, не е създавал проблеми на съседите, а дори е помагал с каквото може.
 

Прокуратурата започна разследване за причиняване на смърт по непредпазливост заради немарливо изпълнение на служебните задължения. Засега делото се води срещу неизвестен извършител.

Ако в бъдеще прокуратурата повдигне обвинение на някого, то той може да получи от 1 до 6 г. затвор. Според експерти по мълнии по време на бури не трябва да има работници на открити площадки. Най-големият риск при тях идвал от близката арматура, която привлича гърмежите. За да се предпази от мълнии, човек трябва да знае на какво разстояние от него е гърмът.