Двете момичета, които изчезнаха преди близо две седмици от чикагското предградие Арлингтън хайтс са вече у дома, както вече информира тази нощ БЛИЦ. Това съобщи бащата на 18-годишната Велина Делчо Шентов, цитиран от BG  VOICE.  Тя и 16-годишната Натали Наскова изчезнаха миналия вторник и сряда от училище и от тогава родителите и полицията ги търсеха.

Изглежда, че двете момичета са избягали от дома и не са били замесени в криминални сюжети. В началото на разследването полицията разпита бивше гадже на Натали , който е бил член на латино бандата Latin Kings. Момчето обаче казало, че не са заедно с нея от година и не знае нищо за изчезването.

"Върнаха се преди час и половина, добре са, сега хапват и се успокояват", каза Делчо Шентов. В момента властите работят по премахването на името на Велина от списъка на изчезналите, за да може да се прибере в България за абитуриентския бал със съучениците там. Тя имаше билет за днес. "Аз го отмених, но купихме друг за вдругиден и ще лети, казва пред BG  VOICE щастливия баща  - Най-важното е, че те са живи и здрави."

В момента детективи разпитват момичетата, а изглежда, че те са решили да се върнат след като имената и снимките им са били обявени в телевизионното шоу за изчезнали по FOX Crime. Все още обаче нито те, нито близките им, нито полицията казват къде са били и какво са правили издирваните цели 2 седмици момичета. 

Двете са ученички в Rolling Medows High School и последно са били видени там - Натали във вторник, 8 май, Велина в сряда, 9 май. От дома на Натали липсваха дрехи и зелената й карта, въпреки че тя е на 16-години и не може да пътува в чужбина. Велина обаче не беше взела нищо със себе си, а семейството й беше шокирано от нейното изчезване, защото тя имаше купен билет за България за 22 май където да празнува абитуриентския си бал. Нейният приятел Тихомир, който живее в Лондон, разказа, че Велина имала рокля, час за фризьор и маникюр. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ