Един човек е загинал и един е обгорен след възникнал инцидент на територията на „Арсенал“ - Казанлък, гласи официалната информация за трагичната случка.
Инцидент е станал около 10.20 часа тази сутрин, в помещение на цех 130 на завод 3. Все още няма информация за причината, при която е възникнал инцидентът, на място са оперативни групи на фирмата, полицията и специализираните органи.
 
Загиналият е млад мъж на 27 години от село Шаново, с инициали Ц.В, пострадалият К. Ж.- на 45 години от Казанлък. Загиналият е на работа в „Арсенал“ от две години, а пострадалият мъж със стаж от 10 години във фирмата. По предварителна информация е възникнало запалване на смесител, по време на работа.
 
При инцидента няма други пострадали. Има нанесени материални щети на помещението, в което е работено. Останалите работници са изведени от помещението.
 
Пострадалият е настанен в Спешния център на МБАЛ - Казанлък, за оказване на първа помощ. Пациентът е със сериозен процент изгаряния. По предварителна информация най-вероятно ще бъде настанен в Клиника по изгаряния в Пловдив. В момента пациентът се транспортира в болница в Стара Загора, след което най-вероятно ще замине за Пловдив. На мястото на инцидента работят специализираните органи.
 
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев изказа съболезнования на близките на пострадалите. „Вътре имало бъркалка, имало е смеси и те са се запалили. Не е имало експлозия“, каза той пред bTV.

Причината за инцидента е "нарушаване на технологичния процес".