Мъж е с опасност за живота си след като се опитал да избегне удар с излязъл на пътното платно кон. В резултат на това, колата буквално се нанизва на мантинела. Водачът на автомобила е с опасност за живота. Откаран е в университетската болница в Стара Загора с тежки травми на главата, съобщава kazanlak.com.

Припомняме, че тежкият инцидент стана на около два километра от село Тулово, в посока Казанлък. 

Конят е убит на място. Към този момент не е установен собственика на коня, причинил катастрофата.

Инцидентът е станала на около 300 метра от мястото, където в края на октомври миналата година, живота си изгубиха двамата млади казанлъчани - Вики и Цанко, при сблъсък с необозначена каруца, движеща се по пътното платно.

Трагична ирония е, че няколко часа по-рано днес местните жители в Казанлък излязоха на протест с искане на пълна забрана за движение на каруци по пътищата на България. Повод за недоволството стана именно смъртта на двамата младежи заради необозначена каруца на пътя.  

Няколко са инцидентите в района, свързани с нерегламентирано движение на каруци. Само за последните месеци те са взели три жертви.

В края на минала година местните събраха над 700 подписа с искане за цялостна промяна на Закона за движение по пътищата. Местният общински съвет е в процес на промяна на наредбата за движение на каруците. Основният закон обаче разрешава тяхното движение.

Това е третата демонстрация на жители на Казанлък. Към исканията им се присъединяват и хора от съседните населени места в региона.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!