Шофьорът на автобуса ковчег е 59-годишният Григор Григоров. Той е и собственик на транспортната фирма "Мобилус 5".
В момента той е приет в ИСУЛ с травма на главата. Там той е единственият пациент от трагедията. 

По последни данни, броят на загиналите при инцидента е 15, броят на ранените 27. 

Двама души са настанени във Военномедицинска академия в столицата, в ИСУЛ е настанен шофьорът на автобуса, който има травма на главата. В „Пирогов” са настанени 7 души, в болница „Св. Анна” са 6. В болница в Своге са настанени трима души с по-леки травми, които чакат да бъдат транспортирани към София. 

Всички пострадали са на възраст над 30 години.

Повечето пострадали са от Божурище. Бе съобщено, че има туристи и от Световрачане. 

Седалището на фирмата "Мобилус 5" е Божурище. Известно е, че същата фирма се занимава с превоза на учениците и децата в детските градини в града.  

Според кмета на Божурище, всички пътници в автобуса са от общината. "Все още никой не ме е търсил за помощ", съобщи кмитът на Божурище. "Малка фирма е, всички познаваме работещите в нея, добри граждани са", посочи кметът за фирма "Мобилус 5". 

Сигналът за катастрофата е получен малко след 17 ч. По първоначални данни автобусът е изгубил контрол на мокър асфалт, ударил се е в два леки автомобила автомобила по пътя си и е излязъл от пътното платно. Машината се преобръща в 20-метрова пропаст и пада на циментова площадка под пътя.

 

Фирмата-превозвач притежава общо шест автобуса. Транспортното министерство я е проверявало преди няколко месеца, като всичко е било изрядно. Фирмата превозва децата към училище и детските градини.

Местни хора споделиха, че този участък от пътя е изключително рисков и там често стават катастрофи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ