Сто осемдесет и четири тежки катастрофи с 18 убити и 238 ранени. Това е резултатът от първата седмица, след като от 9 юли влязоха в сила последните поправки в Закона за движение по пътищата.

От 6 юли се въведе и нова заповед на АПИ, МВР и ДАИ, ограничаваща допълнително движението на тировете през почивните дни. Една от промените, които депутатите гласуваха, бе да се махне знак Е 24 пред камерите на КАТ. Но в седмицата без табели (9-16 юли) станаха с 35 катастрофи повече, отколкото в предходната седмица (1-8 юли). Загиналите се увеличиха с 6, а ранените – със 17 души.

Осем са жертвите само през последните две денонощия.

Жена на 46 години почина, а двама мъже бяха ранени при челен удар на два автомобила на пътя Русе-Бяла в неделя към 17 ч. Същата вечер британка на 67 години загина, след като микробус с туристи се обърна в река Искър на пътя София-Самоков. Нелепа смърт застигнала 74-годишна шофьорка, която в неделя била блъсната от личната си кола по нанадолнище в местността Кара дере край Бяла, Варненско. Пенсионерката паркирала, но забравила да дръпне ръчната спирачка. Слязла, тръгнала пеша и колата “Деу” я застигнали и ударила.

Източник: в. Труд