Сблъсъкът между микробус и ТИР на международния път Е-79 край Ребърково е бил толкова свиреп, че от буса не е останало нищо здраво и не може да се определи с каква регистрация е и каква марка. На място е загинал шофьора на микробуса, който и в момента продължава да виси от кабината. С него е пътувал още един мъж, който е закаран във врачанската болница с тежка гръдна травма.
Тежкият камион път се е спрял на около 50 метра от удара.По първоначална информация той е пътувал към София, но е навлязъл в участък, който е забранен за камиони над 12 тона, като има и поставен знак за това.Микробусът е пътувал в посока Мездра, пълен с плодове и зеленчуци, съобщава bulnews.bg.Заради тежкия инцидент е затворен пътят за София през Ботевград и целия трафик се пренасочва през Своге.На мястото на катастрофата има две пожарни, които изчакват да приключат следствените действия и да разчистят участъка.


На терен работят и четири екипа на полицията, които регулират поетапното пропускане на коли и камиони. Въпреки това вече има огромна опашка от превозни средства.